Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.11.2011.

08:14

Ivanovićevoj titula za rođendan!

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je turnir na Baliju, poslednje WTA takmičenje u 2011. godini.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivanovićeva je na svoj 24. rođendan bila ubedljiva protiv Španjolke Anabel Medine Gariges sa 6:3, 6:0 i osvojila 11. titulu u svojoj karijeri.

Ana je tako godinu ipak završila sa trofejom, pošto je slavila u prvom finalu od prošle godine kada je slavila upravo na Baliju. U meču za treće mesto na turniru u Indineziji Nađa Petrova je savladala Danijelu Hantuhovu sa 6:2, 5:7, 6:0.

Ivanovićeva je dobila specijalnu pozivnicu organizatora na Baliju kako bi branila titulu, iako na ovom turniru učestvuju samo teniserke sa osvojenim trofejem tokom godine. Sa druge strane, Medina Gariges je osvojila dve titule u 2011. godini (Eštoril, Palermo).

Ivanovićeva je dobila prvi gem na svoj servis iako je bila pod pritiskom rivalke na 30:30. Ana je odservirala as, a onda uspešno osvojila sledeći poen.

Odmah je srpska teniserka napala servis rivalke, sjajnim riternom najavila šta joj je u glavi, a onda fenomenalnim drop-šotom stigla do dve brejk lopte. Iskoristila je već prvu za 2:0.

Ana je rutinski osvojila sledeći gem na svoj servis, da bi potom nastavila da snažnim udarcima napada rivalku. Ekspresno je stigla do nove tri brejk lopte, ali je Španjolka vratila i izjednačila.

Ipak, fizički veoma spremna Ana je zahvaljujući brzini izborila novu šansu za brejk, ali se Medina Gariges ponovo izvukla zahvaljujući mreži. Nije dozvolila petu uzastopnu brejk šansu rivalki, te je smanjila na 3:1.

Pokušala je Španjolka da uzvrati brejkom, napala Anu na 30:30, ali je poslala loptu u aut, te je naša teniserka osvojila i četvrti gem. U ovom periodu meča Ivanovićeva je počela da više greši, te je Medina Gariges lako smanjila na 4:2. Ivanovićeva je nastavila da sigurno servira, i sa 6:3 dobila prvi set poslednjeg finala u godini.

Ostala je Ana fokusirana i u nastavku meča, sačuvala je dovoljno snage u prvom setu, te je već na startu drugog agresivnom igrom stigla do brejka.

Ana je nastavila da dominiral u ovom setu, bez izgubljenog poena je osvojila prvi gem na svoj servis, a onda moćnom igrom napravila novi brejk, da bi raznovrsnim serivsom brzo stigla do 4:0.

Medina Gariges je bila nemoćna u tim momentima, mučila se na svakom poenu, a Ana je to maksimalno iskoristila, te prefektnom skraćenom dijagonalom napravila novi brejk za 5:0.

Meč je tada i definitivno bio rešen jer Španjolka nije pružila ni minimalan otpor na servi Ivanovićeve koja je set dobila bez izgubljenog gema te ostvojila turnir na Baliju drugu godinu za redom.

Ivanovićeva je u prvom kolu pobedila Robertu Vinči sa 6:3, 6:3, a u polufinalu je bila bolja od Nađe Petrove sa 6:1, 7:5. Medini Gariges je do finala stigla posle dve predaje njenih rivalki.

U prvom kolu povukla se prva nositeljka Marion Bartoli posle 4:6, 7:6, 1:0 za Španjolku, dok je u polufinalu odustala Sabina Lisicki posle 6:3, 4:6, 4:0 za Medinu Gariges.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu